Evde Çekirdek Kavururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evde Çekirdek Kavururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çekirdek, Türkler açısından önemli atıştırmalıklardan biridir. Televizyon karşısında, sohbette, spor aktiviteleri izlerken çekirdek tüketimi, Türkiye’de oldukça yayındır.

Günümüzde birçok insan çekirdeklerini çiğ olarak satın alarak, evinde saklamaktadır. Bu sayede ne zaman tüketmek istiyorsanız o zaman kavurarak servis edebilirsiniz. Ay çekirdekleri bu anlamda oldukça popüler yiyeceklerdir. Yeni kavrulan bir ay çekirdeği oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Bunun yanı sıra evde kavurma yönteminde, tuz oranını da istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Fakat evde çekirdek kavururken nelere dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü? Bu yazımızda size dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

Fırında Çekirdek Kavururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çekirdek kavurmak için birçok farklı yönteme başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerden biri de fırında çekirdek kavurmaktır. Fırında çekirdek kavururken öncelikle miktara dikkat etmeniz gerekir. Bir seferde 1 kilogramdan fazla çekirdek kavurmamaya özen göstermelisiniz. Fazla çekirdek zamandan kazanmak gibi görünse de, çekirdeğin doğru ve iyi bir şekilde kavrulmasına engel olacaktır.

Bunun yanı sıra fırın ısısı 170-180 dereceye ayarlamanız gerekir. Fazla ısı çekirdeğinizin kısa sürede yanmasına neden olabilir. Düşük ısı ayarı ise olması gerekenden çok daha uzun süre boyunca çekirdeğin fırında kalmasına enden olacaktır. Fırında çekirdek kavurma süresi ortalama olarak 15-20 dakika kadardır. Fırından çıkardıktan sonra çekirdeklerinizi servis etmeden bir süre soğumaya bırakmanız da önemli bir detaydır.

Fırında çekirdek kavururken, tuzlu olmasını istiyorsanız tepsiye 1 yemek kaşığı un serpmeniz ve bir avuç kadar tuzu su ile karıştırarak, çekirdeklerin üzerine dökmeniz gerekir. Bu oranların üzerine çıkmamanızı tavsiye ederiz. Çok yoğun tuzlu bir çekirdek hem sağlığınıza zararlı olacağı gibi hem de lezzet açısından olumsuz sonuçlar yaratabilir.

Tavada Çekirdek Kavururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çekirdek kavurmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri de tavadır. Tavada çekirdek kavururken, ocağın altını orta ateşte açmalısınız. Bunun yanı sıra çekirdekleriniz sertleşene kadar kavurmanız gerekir.

Tavada kavurmak, fırına göre daha zahmetli olsa da daha kontrollü bir yöntemdir. Tavada kavururken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, ocağın başından ayrılmamaya özen göstermenizdir.

Mikrodalga Fırında Çekirdek Kavururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikrodalga fırın çekirdek kavurmak için en pratik yollardan biridir. Mikrodalga fırında çekirdek kavururken 800W gücünde 4-5 dakika kadar çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Özellikle mikrodalga fırında kavurduğunuz çekirdekleri hemen servis etmenizi öneririz. Bekleyen çekirdeklerin hava ile temasından ötürü zamanla bozulabileceğini unutmamalısınız. Kavrulmuş çekirdekler, çiğ olanlara göre daha hızlı şekilde bozulacaktır. Mikrodalga fırında çekirdek kavurduğunuzda, çekirdeği fırın içinde fazla bırakmamaya özen göstermelisiniz. Bu yöntemde gerekenden uzun süre kalan çekirdeklerin lezzetleri süratli biçimde bozulur.

Etiketler: Ziya Efendi Blog
Ağustos 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.