Evde Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?

Evde Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?

Baklavanın çok çeşitli versiyonları yapılmaktadır. Antep fıstıklı, cevizli ve fındıklı versiyonları en çok tercih edilenleri arasındadır. Farklı şekil ve tarzlara sahip baklavalar, gördüğünüz anda canınızın çektiği tatlıların belki de en başında gelir. Bu şerbetli lezzeti genellikle ustalarından elinden yeriz. Buna karşın evinizde de kolaylıkla fındıklı baklava yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Favorisi fındıklı baklava olanlar için, evde fındıklı baklava nasıl yapılır sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz. Bu sayede lezzetli fındıklı baklavalar yaparak, sevdiklerinizi mutlu edebilir, misafirlerinize her an ikram edebilirsiniz.

Fındıklı Ev Baklası için Gerekli Malzemeler

Fındıklı ev baklavası yapmaya karar verdiyseniz, öncelikle malzemeleri tam olarak elde etmelisiniz. Fındıklı baklavanın malzemeleri hemen hemen her mutfakta bulabilen türdendir. Bu sebeple ekstra emek sarf etmeden bu malzemelerle kolaylıkla baklava yapabilirsiniz.

Fındıklı baklava için şu malzemelere ihtiyacınız var;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı fındık
  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Fındıklı ev baklası şerbeti için ise şu malzemelere ihtiyacınız var;

  • 6 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 ince dilim limon
  • 1 fiske tuz

Fındıklı Ev Baklavası Yapımı

Karbonat ve diğer malzemeleri, yeteceği ölçüde bir yoğurma kabına alın. Daha sonra iyice çırpın ve sonrasında unu azar azar ekleyerek, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru 10 eşit parçaya bölerek beze yapın ve üzerini örterek 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen bezelere nişasta serpin ve merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Sonrasında ise oklava ile bu hamurları ince bir şekilde açabildiğiniz kadar açın ve tepsiye yerleştirin. Açtığınız hamurdan 2 kat koyduktan sonra fındık serpin ve bu şekilde tüm hamurları aralarında fındık olacak şekilde dizin. Bezelerinizi hazırlarken son üç kata fındık eklemeyin.

Hazırladığınız bu tatlıyı dilimleyerek; ettikten sonra köpüğünü almış olduğunuz tereyağı ve sıvıyağ karışımını üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 185 derece ayardaki fırına tatlınızı yerleştirin. Alt ve üst ayarda, tatlınız nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Bu işlemlerin ardından, işiniz hayli kolaydır. Şerbetiniz kaynadıktan yaklaşık yarım saat sonra 1 ince dilim limon ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sonrasında ılık şerbeti, ılık tatlıya aktarın. Şerbetin çekmesi için tatlıyı 3 ila 4 saat kadar dinlendirin.

Her fırının ısısının değişkenlik göstereceğini unutmayın. Eğer fırınınız çok hızlı bir şekilde kızartıyorsa, tatlının üzerine yağlı kâğıt örterek, ağır ağır pişmesini sağlayabilirsiniz. Tatlınızı yaparken tepsinin yanı sıra dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.

 

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Ağustos 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.