Evde Limonlu Muhallebi Tarifi

Evde Limonlu Muhallebi Tarifi

Evde Limonlu Muhallebi Tarifi

Evde bir şeyler yapmak kullanmak tarifleri uygulamak her zaman daha kolay olmaktadır. Uygulanan tarifi güzel bir şey bir kedi de oturtmak tamamen malzemelerin konulma derecesine göre değişmektedir. Malzemelerin yeterli olması söylenen miktarlarda uygulanması her zaman başarılı tarihler ortaya koymaktadır. Yılların en çok tercih edilen evde limonlu muhallebi herkes tarafından beğenilen bir tarif olmaktadır. Bu tarif sayesinde evde hızlıca tatlı yapabilmek mümkün olmaktadır.

Bu tatlı hem hafif hem göz doyurucu olmaktadır. Tatlılar özellikle çayın yanında tüketildiği için kişiler herhangi bir misafir geldiğinde bu tatlıyı çok pratik bir şekilde yapabilmektedir. Tatlının içerisindeki malzemeler de çok fazla olmadığı için her bütçe uygun miktarlarda hazırlanmaktadır. Üzerindeki tasarım sunum şekli tamamen kişinin tercihine bırakılmaktadır. Limonun ekşiliği muhallebinin tatlılığı sayesinde mayhoş bir tat ortaya çıkmaktadır. Bu tatlarla beraber doyurucu görsel şölenler yaşanmaktadır.

Evde Limonlu Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Çok az ve öz malzeme ile yapılan pratik bir tatlı olduğu için malzeme listesi:

1 litre süt,

2 yemek kaşığı nişasta,

1 adet limonun suyu,

3 adet limonun kabuğu,

Bir paket vanilya,

Çeyrek kaşık zerdeçal,

5 yemek kaşığı şeker,

2 yemek kaşığı da un konulmaktadır.

Tüm malzemeler özenle ve düzenli bir şekilde hazırlanarak tatlı en iyi şekilde yapılmaktadır.

Evde Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılmaktadır?

İlk olarak derin bir tencere kullanılmaktadır. Tercih edilen derin tencerenin çizilmez ve yapışmaz olmasına özen gösterilmelidir. Sonrasında süt derin tencerenin içine dökülmektedir. Sütün peşine diğer malzemeler yavaş yavaş eklenmektedir. Malzemeleri eklenirken diğer bir yandan da karıştırılmaya devam edilmektedir.

Koyulaşana kadar kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılmaktadır. Kıvam koyulaşıp fokurdayana kadar karıştırıldıktan sonra yavaşça tencerenin altı kapatılmalıdır. Sonrasında ise sıcak bir şekilde kaselere koyularak gerekli süsleme işlemi yapılmaktadır. Oda sıcaklığında bekletilen muhallebi sonrasında buzdolabına konularak soğutulması beklenmektedir. Muhallebi soğuyana kadar biraz sıvı bir görüntü kazanabilmektedir. Bu sıvı görüntünün yavaş yavaş katılaşacağı ve sonrasında muhallebi kıvamı alacağı bilinmektedir.

Evde Limonlu Muhallebi Yapımında Sunum Önemli midir?

Kişi her sunumu kendi tercihine göre seçebilmektedir. Bazen kâsede bazen bardaklarda sunum edilebilmektedir. Üzerine konan malzemenin çeşitleri farklılaşmaktadır. Kimi zaman fındık ilavesi ya da ceviz ilavesi yapılabilmektedir. Yapılan malzemeler bazen de meyve ile süslenmektedir. Mevsimine göre meyveler seçilerek güzel bir şekilde doğranmaktadır. Doğranan her meyveler sıralı bir şekilde kâsenin ya da bardağın üzerine dizilmektedir.

Meyveler muhakkak muhallebi soğuduktan sonra üzerine konulmaktadır. Aksi takdirde sıcaktan yumuşayabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için muhakkak soğuk bir halde kıvam aldığı zaman uygulama yapılmaktadır. Dolaptan çıkarılan limonlu muhallebiler süslenip kişilere ikram edilmektedir. Genellikle sarı tonlarında bir renk aldığı için üzerine nar koymak daha hoş bir görüntü ortaya koyacaktır. Küçük nar taneleri sayesinde bütünleşen fındıklar ile tatlı ve güzel bir görüntü ortaya çıkmaktadır.

İhtiyacınız olan tüm ikramlıkları web sitemiz üzerinden temin edebilirsiniz. Ziya Efendi markası olarak geleneksel bakır kazanlarda hazırlanan yüzde yüz pancar şekeri kullanılan ürünlerimizi sizlere sunuyoruz. Kaliteli ve özenle hazırlanmış cezerye ve lokumlarımızı hem ikramlık hem de hediyelik olarak temin edebilirsiniz.

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Haziran 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.