Evde Mırra Yapımı

Evde Mırra Yapımı

Kahve ülkemizde ve dünya üzerinde pek çok bölgede son derece beğenilerek tüketilen kendisine özgü hazırlama teknikleri bulunan ve yine kendine has bir şekilde sunum şekli olan bir tür içecektir. Dünya üzerinde farklı bölgelerde farklı adlar ve türlerde sergilenen kahveler damak tatlarına göre şekillenmektedir. Ülkemizde de uzun yıllar boyunca tüketilen ve kültürümüzle özdeşleşen Türk Kahvesi yanında başka kültürlerin yansıması olan kahveler de tüketilmektedir. Bu kahve türlerine verilecek en net örneklerin başında mırra gelmektedir. Ziya Efendi markası kalitesiyle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz Mırra tarifine aşağıdaki listelerden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Mırra Kahvesi Nedir?

İçeriğimize konu olan Mırra kahvesi genel olarak özel kaplar içerisinde uzun süreler boyunca kaynatılarak hazırlanmaktadır. Yapımı oldukça zahmetli bir tür olan bu kahvenin tadı oldukça acı ve yoğundur. Genellikle Arap ülkelerinde tercih edilen bu kahve türü dünyada bilinen en sert kahveler arasında yer almaktadır. Orta Doğu menşeili olan bu kahve türü ülkemize belirli bölgelerde oldukça fazla tercih edilmektedir. 

Köklü bir geçmişte sahip olan kahve hazırlanma aşamasındaki detaylar ve içilmesi için yapılan sunumlara kadar bulunan farklılıkları her zama dikkatleri üzerinde çekmiştir. 

Evde kolay bir şekilde Mırra kahvesi yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları dikkatle takip ediniz. 

Mırra Kahvesi Nasıl Yapılır?

  • Mırra kahvesi yapmak diğer kahve türlerinden farklıdır. Aynı zamanda zahmetli ve profesyonel bir süreçtir.
  • Mırra'nın özel bir kahve çeşidi yoktur. Mırra her türlü kahve çekirdeği kullanılarak yapılabilir.
  • Bu kahveyi farklı kılan, yapımında kullanılan kahvenin cinsi değil, kahvenin hazırlanma aşamasıdır. Bu aşama, çekirdekleri, genellikle ahşaptan yapılmış ve çok akıcı olmayan özel bir kahve havanda döverek başlar.
  • İkinci aşama kaynatma işlemidir. Kaynatma işlemi bu kahve türü için en önemli hazırlık aşamasıdır ve oldukça uzun zaman alır.
  • Su ilave edilerek kaynatılan kahve, mutbak adı verilen özel bir kap kullanılarak süzülür. Filtrelenen kahve tekrar su ile kaynatılır ve bu kaynatma işlemi kahve tortudan tamamen ayrılana kadar devam eder.
  • Kalıntısından ayrılan kahve, belli bir kıvama gelinceye kadar su ilave edilerek tekrar kaynatılır. İlgili kahvenin yanında şeker kullanılmamaktadır. Tat vermesi için bir miktar kakule kullanılabilir. 

Bu içeriğimizde sizlere evde kolay bir şekilde mırra nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Sizlerde yapmış olduğunuz kahveleri bizlere sosyal mecralarda #ziyaefeni etiketini kullanarak gönderebilirsiniz. 

Etiketler: Blog
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.