Evde Şekerli Ceviz Sucuğu Nasıl Yapılır?

Evde Şekerli Ceviz Sucuğu Nasıl Yapılır?

 

Evde yapılabilecek pek çok eşsiz lezzet bulunmaktadır. Bunlar arasında cevizli sucuk yapımı da hem kolay hem de oldukça lezzetlidir. Evde şekerli ceviz sucuğu yapmak isteyen kişiler ilk olarak 250 gr cevizi bir süre suda bekleterek yumuşamasını sağlamalıdır. Birkaç saat ılık suda bekletilen cevizler sertliğini alarak daha yumuşak bir form kazanmaktadır. Bu cevizli sucuk için ideal bir yumuşaklık sunmaktadır. Aynı zamanda cevizin acılığının ve tozunun gitmesi de bu şekilde sağlanır. Orta kalınlıkta bir ip alarak iğne yardımı ile tüm cevizler bu ipe geçirilmektedir.

 

 Bu işlemin ardından cevizli sucuğun dış kısmı yapılmaktadır. Pekmez ile hazırlanan bu sucuklar lezzeti ile adeta baş döndürmektedir. Hazırlanan pekmez marmelatı içerisinde batırılan bu cevizler daha sonra soğumaya bırakılmaktadır. Birkaç kere düzenli aralıklar ile bu işlem tekrarlanmaktadır. Ardından cevizler daha kalın bir form kazanmaktadır. Pekmez karışımı son derece lezzetli olan tariflerden biridir. Tencere içerisine alınan pekmez, su, nişasta, un ve şekerin karıştırılması sonucunda bu pekmezli karışım hazırlanmaktadır. Ardından cevizler bu karışım içerisine batırılmaktadır.

 

 Evde Şekerli Ceviz Sucuğu Yapmak İçin Malzemeler?

 

 Evde şekerli ceviz sucuğu yapmak isteyen kişiler için malzemeler;

250 gr ceviz

2,5 su bardağı ılık su

2,5 su bardağı pekmez (oda sıcaklığında bekletilmiş)

250 ml un (yarım su bardağı)

250 ml nişasta

250 ml şeker

Tüm bu malzemelerin hazırlanması ile beraber tarif yapımına başlanmaktadır. Tamamen doğal bir lezzet sunan bu şekerli ceviz sucuk kişilerin kolaylıkla evde yapabilecekleri tariflerden biridir. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu ürünün bulunmaması da tadını daha lezzetli hale getirmektedir. Tüm malzemeler evde kolaylıkla bulunabilen ürünlerdir. Bu şekilde evde şekerli ceviz sucuk yapmak çok daha kolay hale gelmektedir. Sos hazırlanarak ipe dizilen cevizlerin bu sosa batırılması ve belirli bir süre soğutulması ile cevizli sucuklar hazır hale getirilmektedir.

 

 Evde Pratik Şekerli Cevizli Sucuk Yapımı

 

 Evde pratik ve hızlı şekerli ceviz sucuk yapmak isteyen kişiler için ilk olarak pekmez ile hazırlanacak sos tarifi verilmektedir. Bu sos tamamen doğal ürünlerin karıştırılması sonucunda hazırlanmaktadır. Tüm malzemeler tencere içerisine alınarak kaynatılmaktadır. Kıvam alana kadar kaynayan bu sosa daha sonra cevizler batırılmaktadır. Cevizli sucuk yapımında bazı teknikleri bilmek ve ona uygun şekilde hazırlanmak da önemlidir. Özellikle sucukların iki ile üç gün aralığında soğutulması ve kurutma işlemleri yapılmaktadır. Bu sucuğun daha tutucu olmasını sağlamaktadır.

Etiketler: Blog
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.