Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi

Oldukça sevilerek tüketilen havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifinin malzemeleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. 3 adet yumurta
  2. Bir su bardağı toz şeker
  3. Yarım su bardağı sıvı yağ
  4. Bir su bardağı süt
  5. 2,5 su bardağı un
  6. 1 paket vanilya
  7. Bir paket kabartma tozu
  8. 3 tane havuç,

Hazırlanışı

Bir su bardağı çekilmiş ceviz, bir yemek kaşığı tarçın malzemeleri ile yapılmaktadır. İlk olarak bu malzemeleri bir araya getirmemiz gerekmektedir. Ardından kekimize de başlarken ilk olarak avuçlarımızı güzelce yıkayıp ardından rendelemeliyiz.  Ardından bu havuçların suyunu iyice sıkmamız gerekmektedir. Daha sonra geniş bir kabın içerisine yumurtaları ve şekeri ilave ederek bu ikisini köpük oluncaya kadar oldukça fazla karıştırılması gerekir. Bu aşamada bir mikserden yardım almak gerekmektedir. Daha sonra köpürtülmüş bu karışımın içerisine sütü ekleyip karıştırmalıyız. Sütün de eklenmesi ile ardından sıvıyağda eklenir ve hepsi birlikte karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine biraz un ve üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir. Bu şekilde hepsi güzelce karıştırılır. Daha sonra kalan onun hepsi dökülür ve kıvamı ayarlanır. Bu malzemelerin hepsini son olarak mikserde güzelce karıştırıldıktan sonra içerisine havuç tarçın ve ceviz eklenir. Daha sor ya mikser tamamen karışırım içerisinden çıkartılır ve tahta kaşık ile karıştırmaya devam edilir. Önceden ayarlamış olduğumuz kek kalıbının içerisine biraz yağ ilave ettikten sonra ya bu karışımımız kek kalıbının içerisine alınır. Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece olan fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirilir.

Havuçlu, cevizli, tarçınlı kek püf noktaları

Bütün malzemeleri bir araya getirip kekinizin daha güzel bir şekilde kabarması ve lezzetli olması için bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekmektedir. İlk olarak dikkat etmemiz gereken püf nokta mı keki hazırlarken un ve benzeri ürünleri mutlaka eleyerek kullanmamız gerekmektedir. Bununla birlikte bu keki yaparken havuçları rendeledikten sonra mutlaka sularını güzel bir şekilde sıkmamız gerekmektedir. Aksi takdirde havuçlar sulu kaldığında kek içerisini suları akacaktır ve kekimizin kabarmamasına sebep olacaktır.

Bununla birlikte en son kekimizi fırına verdikten sonra ilk yarım saat boyunca fırının kapağını açmamız gerekir kekimizin daha iyi kabarması için açmamalıyız. Aynı zamanda bu keki yaparken bütün malzemeleri sıralı olarak koymaya dikkat etmemiz gerekir. Son olarak da yumurta ile şekeri mikserle köpürene kadar çırpmamız gerekir. Böylece kekin daha fazla kabarmasına yardımcı olmuş olur.

Ziya Efendi Kuruyemişler

Kaliteli hammaddeler kullanılarak üretilen ve sizlere sunulan kuruyemişlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Mart 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.