İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifinin Malzemeleri

Bu yazımızda sizlere Ege bölgesinin en lezzetli ürünlerinden biri olan İzmir Bombası tarifini sunacağız. Şimdi bu güzel tarifi birlikte yapalım.

İçindekiler

 - 1.5 su bardağı un

 - Yarım çay bardağı sıvı yağ

 - 1.5 yemek kaşığı toz şeker

 - Yarım su bardağı su

 - 1 paket vanilya

 - Üzeri için sürülebilir çikolata

 

İzmir Bombası Yapılışı

 

 Tatlının hamuru için su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alalım. Unu da yavaş yavaş hamurumuza ekleyerek yoğuralım. Hamurun ele yapışmayacak bir kıvam alması gerekiyor bu yüzden un miktarını iyi ayarlamalısınız. Ne çok fazla ne çok az tam olarak aldığı kadar un konulacak. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde üzerini kapatarak yarım saat dinlendirelim. Bu aşamadan sonra hamurumuza şekil vermemiz gerekiyor. Hamura şekil vermeden önce fırını en yüksek derece olan ayarına getirelim.

 

 Fırın ısınırken hamura şekil verebilirsiniz. Yarım saat dinlendirdiğimiz hamura rulo şekli verin. Daha sonrasında bıçak veya kesme aparatı yardımıyla hamuru 18 eşit parçaya ayırın. Eşit parçalara ayırdığımız hamuru bezeler haline getirin. Bezelerden birini alarak eliniz yardımıyla hafifçe bastırarak genişletin. Genişlettiğiniz bezeyi oklava yardımıyla açın. Zaten hamur yapışkan olmadığı ve yağlı olduğu için bezeyi açma işlemi kolayca halledilecektir. Açılan hamurun içine kakao koyarak hamuru bohça şeklinde kapatın. Burada önemli olan hamuru açık kalmayacak şekilde güzelce kapatmaktır.

 

 Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Bezeleri dizerken çok yan yana koymamaya dikkat edin. Çünkü hamurlar pişerken genişleyebilmektedir. 220°C fırında fanlı olarak pişirebilirsiniz. Pişirme işleminde fırının başından ayrılmamalısınız. İzmir bombaları yaklaşık olarak 6 dakika içinde pişecektir. Fırından çıkarttığınız İzmir bombalarını dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

 

 İzmir Bombası Yapmanın Püf Noktaları

 

 İlk olarak hamuru yağururken un miktarı kullandığınız una göre değişmektedir. Bu yüzden unu yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Elde etmeniz gereken hamur yumuşak kıvamlı ama ele yapışmayan bir hamurdur. Diğer önerimiz ise bezeleri açarken mutlaka ince açmaya dikkat etmenizdir. Onun dışında hamuru bohça şeklinde kapatırken iyice kapandığından emin olmalısınız. Diğer türlü hamurdan çikolata sızabilir. Çikolatayı da tatlınızı yapmaya başlamadan önce buzdolabında bekletirseniz hamurlarınızın içine çikolatayı koymanız kolaylaşacaktır.

 

 Bir diğer tavsiyemiz ise pişirirken mutlaka temkinli olmalısınız. İzmir bombası birçok tatlıya göre çok çabuk ve kolay pişmektedir. Bu yüzden pembeleşmesini fırının başında beklemelisiniz. Fırında çok fazla durursa çikolatası akışkan olmaz bu yüzden üstü hafif pembeleştiği zaman fırından alabilirsiniz. İzmir bombası yaparken bu söylediklerimize dikkat ederseniz kıvamını tutturabilirsiniz.

Etiketler: Blog
Eylül 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.