Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şekerpare nasıl yapılır ?

Şekerpare tatlısı ülkemiz mutfağında yer alan şerbetli ve hamurlu bir tatlıdır. Osmanlığı mutfağında yer alan bu tatlı ülkemizde en çok sevilen tatlılar arasında yer almaktadır. Tatlı hamuru hazırlandıktan sonra ufak parçalara bölünerek yuvarlak formda ayrılan şekerpareleri fırına vermeden önce üst kısımlarında fıstık, fındık, ceviz, badem vb. kuruyemişler bir arada tercih edilmektedir. 

Farklı yapım tekniklerine sahip olan şekerparenin içerisindeki değişmeyen tek bileşen içerisindeki şerbettir. Bu sebepten ötürü halk arasında şekerli kurabiye olarak da bilinmektedir. Bu tatlıyı tercih eden kişiler içerisinde farklı tatlar katmak amacıyla genellikle içerisinde limon kabuğu rendesi, limon suyu veya vanilya eklenmektedir.

Şekerpare Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 450 gram un
  • 1 kâse kadar fındık içi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Kabuğunu rendelemek için veya şerbetine sıkmak için limon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yumuşak margarin

Şekerpare Şerbeti Yapmak İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4,5 su bardağı su
  • 400 gram toz şeker

Şekerpare Yapım Tarifi

Şekerpare yapmak için öncelikle tatlı şerbeti hazırlanması gerekmektedir. Malzemeleri geniş bir tencereye koyun ve kaynayınca orta ateşte 15 dakika koyulaşana kadar pişirin. (Baklava şerbeti kıvamında olmasın.) Derin bir kapta margarini 125 gr şekerle karıştırın. Limon kabuğu rendesini ekleyin ve yumurta sarısını yoğurun. 450 gr un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru tekrar yoğurun. Kalan unu hamura iyice ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmamış tepsiye dizin. Ortasına bütün fındıkları batırın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Tatlıların bir diğer püf noktası da şerbetin ılık, tatlının ise sıcak olmasıdır. (Şerbet tamamen soğuk veya ılık olamaz) Fırından çıkan şekerler, şerbeti çekmesi için ılık şerbet kavanozlarına atılır. (Küp şekerleri tavada çevirmeniz yeterli olabilir) Kalan şerbeti tepsideki ıslak küp şekerlerin üzerine dökün ve tepsinin üzerini kapatın.

Sizlere bu içeriğimizde şekerpare yapım tarifi hakkında bazı detaylara yer verdik. Tatlı tarifleri içeriklerimizi takip ederek tüm tatlılara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Blog
Aralık 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.